Начало ММА Виейра ликува на UFC Fight Night 198 (ВИДЕО)

Виейра ликува на UFC Fight Night 198 (ВИДЕО)

Виейра ликува на UFC Fight Night 198 (ВИДЕО)
0

Кетлин Виейра победа Миша Тейт на UFC Fight Night 198, което се проведе в Лас Вегас.

Двете се биха в главната битка на вечерта, като 30-годишната състезателка стигна до успеха с единодушно решение (48–47, 48–47, 49–46). С тази победа Виейра се връща към победния път. Тейт от своя страна пък затвърждава негативната серия, в която се намира –  спечелила е само 1 от последните си 4 битки в UFC.

Битката се игра в пълните пет рунда, като всеки следващ ставаше все по-ожесточена. В началото на първата част двете си размениха тежки удари. Във втория рунд Виейра вкара добри удари и започна да стой по-добре в клетката.

Тейт продължи опита си да изравни силите в третия, като след кратка пауза порадипрекъсване на срещата, поразителните размени на удари продължиха. В заключителните моменти на рунда, Тейт се опита да промени нещата, като приложи клинчове, слсгайки край на кръга при приземяване с колене на пода.

В четвъртия рунд размените на удари продължиха, но Тейт бе по-активна и опита да пренесе битката на земята, но Виейра успешно се защитаваше.

Последният кръг започна с по-бързо темпо от предишните рундове, а видимо по-добра беше бразилката. Виейра вкара по-успешните и точни удари и разби носа на Тейт. Лицето на Миша бе окървавено, а окото й почти се затвори.

Впечатляващата победа над Тейт, затвърждава позициите на Кетлин към преследване на титлата в UFC.