Начало Граплинг и BJJ Джон Джоунс срещу боец на Белатор в граплинг двубой

Джон Джоунс срещу боец на Белатор в граплинг двубой

Джон Джоунс срещу боец на Белатор в граплинг двубой
0

Бившият хегемон в „полутежка“ категория на UFC Джон Джоунс се завръща към състезателна дейност, но не в клетката. Екс-шампионът сподели в Twitter, че ще участва в граплинг двубой срещу боеца на „Белатор“ и бивш кечист от WWE Джейк Хагър (познат още като „Джак Суагър“). Двамата ще премерят сили на събитието „Fury Grappling“ на 9-и декември в Ню Джърси.

„Fury Professional Grappling“ е част от веригата „Cage Fury Fighting Championships“, която организира двубои по правилата на смесените бойни изкуства. Битките им се излъчват по платформата „UFC Fight Pass“. Представители на „Fury Grappling“ също потвърждават пред американската медия mmafighting.com, че Джоунс ще се изправи срещу Хагър.

Последната битка на Джоунс в UFC бе през февруари, 2020 на събитието UFC 247. Тогава той надделя над Доминик Рейес в оспорван двубой в Хюстън, Тексас. След тази битка той освободи титлата при 93-килограмовите и реши да премине към тежка категория.

Джак има четири професионални двубоя в ММА, като в три от тях печели, а един е определен като „несъстоял се“, поради прекъсване на двубоя заради удари в слабините. И четирите битки на Хагър са в „Белатор“ и се изиграват в рамките на по-малко от две години. За последно той влиза в клетката през октомври, 2020.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".