Начало ММА Влади Кънчев загуби дебютния си мач в OKTAGON

Влади Кънчев загуби дебютния си мач в OKTAGON

Влади Кънчев загуби дебютния си мач в OKTAGON
0

Един от най-талантливите ни ММА бойци – Владислав Кънчев, не успя да дебютира в чешко-словенската ММА организация „OKTAGON“ по подобаващ начин.

Българинът се изправи срещи унгареца Мате Кертеж в мач от основната карта на събитието „OKTAGON 34“, което се проведе под открито небе в Прага, Чехия.

За наше съжаление, Кертеж се поздрави с победата след изиграването на пълните три рунда, грабваки триумфа чрез единодушно съдийско решение.

Бившият претендент за титлата на организацията в полусредна категория наложи своя стил, разчитайки изключитлено много на клинча и играта на земя. В кратките моменти, в които битката протичаше в стойка, българинът успя да нанесе по-силните и точни удари.

Кертеж обаче продължаваше да настоява със събарянията, които му донесоха късмет. Унгарецът упражняваше изключителна преса и притискаше Кънчев към клетката, успявайки методично да пуска удари в тялото и главата на нашенеца.

Заключителният трети рунд отново започна с успешен тейкдаун за Кертеж, който продължи да доминира на земята и да печели точки в своята карта, макар срещата да не бе от най-запомнящите се за гледане.