Начало Интервюта Никол Маринова: Тренирам всеки ден и се целя към световния връх

Никол Маринова: Тренирам всеки ден и се целя към световния връх

Никол Маринова: Тренирам всеки ден и се целя към световния връх
0

Шумен е един от родните центрове на бойните спортове в момента. Състезателите от този град се славят с репутация на отлични бойци, патриоти и добри хора в обществото. Наскоро ви представихме кадри от съвместна тренировка на СК „Шуменска крепост“ и „ММА Шумен“.

Две момичета вдигнаха духа на участниците с химна на града „От тука започва България“. В следващите редове ще ви запознаем с Никол Маринова – героиня във въпросното видео и една от младите надежди на кикбокса.

Вече има куп медали от състезания, а благодарение на уменията си и тежките тренировки, прескача по няколко възрастови групи, за да влезе в бой с по-големи от нея кикбоксьорки.

„Винаги е по-трудно в такива срещи, защото се изправям срещу по-големи, по-едри и по-опитни бойци от мен. Отдавам успехите на тежките тренировки, защото колкото и талант да имаш, ако не се трудиш няма как да успееш“, започна Маринова.

„Вече имам две международни срещи, взимам си поуките дори и от загубите. За мен всички мачове са еднакво важни и се мотивирам да покажа на какво съм способна, а не според съперника.“

„Целите ми са някой ден да стана световна, а защо не и олимпийска шампионка. Надявам се, че това ще се случи“, призна младата кикбоксьорка. Както е известно, нейният спорт вече е част от олимпийското семейство и една от дисциплините на ринг получи признание от МОК за бъдещо участие в Игрите.

С главния треньор на СК „Шуменска крепост“ Галин Методиев

Всички треньори в отбора на Никол държат много на родолюбието и изграждането на личност, която е в полза на обществото. Доказателство са честите акции по почистване на околната среда и градските площи. Шуменци обичат да тренират на открито и сред природата, където каляват характера си при по-трудни условия.

„Ние в СК „Шуменска крепост“ сме отбор в истинския смисъл на думата. Единни сме в тренировките, в спорта, но и в живота. Помагаме си много. Като семейство сме“, Маринова споделя теза, която сме чували в интервю с всеки един боец от този отбор.

„Постоянно се включвам в активностите на нашия клуб. Искаме да правим света по-добър. Ние не гледаме хората, които замърсяват, надяваме се да сме пример за останалите и да мислим задружно за нашата околна среда. Стремим се да сме пример и за другите клубове, защото доброто се предава“, категорична е младата шампионка.

Успехът няма точна формула. За днешната ни героиня обаче е ясно, че само с много труд може да се постигне прогрес. Вече отворихме темата за общите занимания с отбора по смесени бойни изкуства. Тя ги намира за отлична възможност.

„В залата съм всеки ден освен в неделя. Да, участвала съм няколко пъти и в съвместните тренировки с „ММА Шумен“. Това е различен спорт, но заниманията ни помагат при боя в близка дистанция да избягваме ударите. Комплексно тези тренировки ни помагат много.“

За финал тя има послание към нашата аудитория.

„Пожелавам на читателите на Boec.BG винаги да постигат целите си, да бъдат по-добри хора и да правят света по-добър!“, завърши Никол Маринова.

Снимки: Личен архив на Никол Маринова

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.