Начало Интервюта Даниел Илиев счупи предните зъби на кипърски кикбоксьор

Даниел Илиев счупи предните зъби на кипърски кикбоксьор

Даниел Илиев счупи предните зъби на кипърски кикбоксьор
0

Даниел Илиев продължава с победната си серия на професионалната кикбокс сцена и вече има актив от 15 успеха и едва 2 загуби. Родната звезда в кикбокса нокаутира кипърския кикбоксьор Христакис Алехандро за по-малко от две минути в последната битка от второто издание на GRAND FIGHT ARENA. Илиев е и съорганизатор на турнира заедно със своя приятел Георги Валентинов. Ето какво заяви той веднага след срещата в зала „Асикс Арена“.

-Съперникът май беше силен само на думи?

Както казах – сигурен бях, че играта ми ще пасне срещу него. Момчето има качества. Гледал съм му предишни боеве, но знаех, че аз няма да съм му удобен съперник. Първо, че той играе на по-долната категория – до 77 кг, а ръстът си оказва влияние. Той работи много на лоу кик, далеч му беше за работа с краката. Това ми беше стратегията – да го засичам на лоу кикове. Видяхте, че му счупих и предния ред зъби. Не разбрах как точно стана. Явно още при първата размяна на удари. Той и затова почна да се върти. Но това го има в спорта.

-Като че ли налагате вече един ваш стил на игра, много агресивно от първите секунди, търсите бързо приключване на срещите?

С всеки съперник е различно. Аз като видя, че мога да наложа играта си и мога да го приключа, защо да го бавя

-Влияе ли ви гладуването и свалянето на килограми?

Знаете, че аз мога да се бия на по-горната категория. На тази пък срещаш бойци с всякакъв ръст. Предишният път боецът бе колкото мен на размери, а сега този бе по-нисък и това му изигра лоша шега.

-Вие сте играещи организатори. Споделихте, че сте имали проблеми с намирането на съперници?!

Искам да се извиня на зрителите. Малко сме разочаровани от бойците, които извикахме този път. Но много контузии имаше, както казахме и преди това. Резервите, които извикахме на тяхно място, явно не бяха дошли да се докажат като бойци, а да вземат само хонорарите. Много съм разочарован, но това го има  в бизнеса. Надявам се, че следващият път всичко ще е наред.

-Имаше добра посещаемост все пак, сигурно това ви носи някаква удовлетвореност?

Да, много се радвам и благодаря на всички, които дойдоха да ни подкрепят. Извинявам се още веднъж.

-Подкрепихте една благотворителна кауза – Светослав Захариев-Сисо, който събира средства за зала в Русе за деца с увреждания…

Искам да кажа, че имам много голяма уважение към него. Когато той беше на върха в кариерата си, аз тъкмо прохождах и бях абсолютно непознат за никой. Ходил съм на лагери в Русе и той винаги ни е посрещал братски. Винаги се отнасял с нас като с близки. Много добро момче, което не заслужаваше да  му се случи такава съдба… Понякога добрите хора страдат. Ние ще му помогнем.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.