Начало Интервюта Александър Петров пред Boec.BG: Ще покажа кой е истинският доминатор в средната категория

Александър Петров пред Boec.BG: Ще покажа кой е истинският доминатор в средната категория

Александър Петров пред Boec.BG: Ще покажа кой е истинският доминатор в средната категория
0
Снимки: Личен архив

Александър Петров е едно от звездните имена на българския кикбокс. Той е от онази нова вълна – млади талантливи и много амбицирани родни бойци, които с твърди стъпки си прокарват път към световната кикбокс сцена. Състезателят на варненския клуб „Боил“ e двукратен световен шампион по кикбокс, а през 2017 г. завоюва европейска при професионалистите в стил К-1.

Откриваме го на лагер в Испания, където се подготвя заедно с Цезар Кордоба – двукратен световен шампион на WKN. Испанецът има над петдесет професионални кикбокс двубоя зад гърба си и тринадесет двубоя по правилата на професионалния бокс.Оказва се, че този лагер е „секретен“, а Петров дисциплинирано не споделя нищо повече от това, което е разрешено.

С Петров е и треньорът от клуб „Боил“ Делян Славов. Двамата се подготвят за следващото предизвикателство на професионалната кикбокс сцена – двубой срещу Майк Спранг за титлата в средната категория на SFC 7.

Boec.BG  разговаря с него по най-актуалните теми:

 

Как върви подготовката в Испания? Как включва този лагер?

Подготовката ми протича повече от страхотно. Много съм доволен. Много добре се чувствам и усещам прогреса всеки ден.

Тренирате заедно с Цезар Кордоба. Разкажете ни малко повече за съвместната ви работа, какви съвети ви дава?

Г-н Кордоба е един невероятен професионалист, изключително техничен и разнообразен състезател. Сега той се подготвя за следващия си двубой. Щастлив съм да тренирам редом с него и да си помагаме взаимно. Страхотна личност е, страхотен състезател!

Има ли други известни имена и бойци, с които се срещнахте там?

Мога да кажа само за Цезар Кордоба. С другите имаме уговорка за конфиденциалност.

Вярно ли, че е тренировките ви за засекретени и никой няма достъп до тях?

Да, дори и аз не знам какво ще правя преди началото на тренировката. И винаги след нейния край разбирам защо не ми се казва. Може би се притесняват, че ще избягам (смее се).

 

Скоро ви предстои участие и то пред българската публика. Двубоят е за титла в средната категория на SFC 7. Вълнувате ли си?

Да, вълнението е доста голямо . Усещам как тялото ми ври и кипи в нетърпение да изляза и да покажа кой е истинският доминатор в средната категория. Не мисля за самата титла. Фокусиран съм единствено в битката. Искам да изкажа своята благодарност към организаторите и хората, които помогнаха този мач да се състои.

Има ли значение, че ще се биете пред родна публика и какво?

Разбира се, че има. Ще дойдат да ме подкрепят близки и приятели от цялата страна. Сигурен съм, че залата ще се  разтресе, когато се насоча към клетката.

Вашият съперник Майк Спранг е със сериозна визитка в GLORY и продукт на голяма школа като „Mike’s Gym“, притеснява ли?

Знаете, че аз излизам в битки дори и шансовете да са срещу мен. Аз не съм от хората, които си подбират противниците. Обидно е – за мен, за феновете, за спорта. Но нека не обръщаме внимание, това е друга тема (смее се).  Притеснение винаги има, но това е в реда на нещата. Всички сме чували за този прословут клуб от Холандия. За мен ще е удоволствие да се изправя срещу състезател от тази школа, но нека да не забравяме… аз съм от “Боил” Варна!

Успяхте ли да го проучите добре или сега сте се насочил предимно към вашата подготовка?

Майк Спранг е един класен състезател. Видяхме с треньорите ми на какво е способен. Изградихме тактически план за 5-те рунда. Ще се получи невероятен двубой.

 

Какво включва програмата ви за 2019, освен участието на галата през февруари?

Световно господство!

Александър, ти си един от най-успешните ни кикбоксьори последните години и голяма надежда за още слава в този спорт. Как виждаш развитието на този спорт в България.

В световен мащаб кикбоксът е един от най-бързо развиващите се спортове, за съжаление – в България не е така.

В края на миналата година имаше промени в ръководството на федерацията. Вълнуват ли ви такива неща и как приемате промените?

В допълнение на предния въпрос също искам да кажа, че от както се смени ръководството, развитието се усеща и аз отново имам мотивация. Старото ръководство явно не беше там заради спорта. За широката аудитория промените стартираха в края на миналата година, но за тесен кръг от хора – започнаха още преди това. Имам пълното убеждение, че с политиката и действията на новото ръководство, българският кикбокс съвсем скоро ще е редом до най-успелите професионалисти в кикбокса.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.