Начало Бокс Кръщават летището на Луисвил на великия Мохамед Али

Кръщават летището на Луисвил на великия Мохамед Али

Кръщават летището на Луисвил на великия Мохамед Али
0

Един от най-великите боксьори на всички времена – Мохамед Али, днес щеше да навърши 77 години. В родния град на трикратния световен шампион в тежка категория – Луисвил, решиха да прекръстят летището в негова памет.

Новината бе официално потвърдена от кмета Грег Фишър:

„Мохамед Али принадлежеше на този свят. Но имаше само един роден град и за щастие това е нашият Луисвил. Той се превърна в един от най-популярните хора на планетата и остави много след себе си. Страхотен човек и атлет, мотивирал милиони хора“, заяви с гордост кметът.

„Наш дълг е да овековечим името му.“

„Да кръстим летището в негова памет е най-малкото, което можем да направим“, емоционален е Фишър.

Али напусна този свят и потопи феновете на бокса в сълзи през юни 2016-та. Легендата страдаше от болестта на Паркинсон години наред. Ще бъде запомнен като един от най-великите спортисти в историята.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.