Начало Кикбокс и муай тай Александър Петров се включи в отбелязването на 60 години от членството на България в ЮНЕСКО (СНИМКИ)

Александър Петров се включи в отбелязването на 60 години от членството на България в ЮНЕСКО (СНИМКИ)

Александър Петров се включи в отбелязването на 60 години от членството на България в ЮНЕСКО (СНИМКИ)
0

Световният шампион по кикбокс Александър Петров се включи в голямото спортно събитие „Щафета за знаещи” в чест на 60-годишнината от членството на България в ЮНЕСКО, което се проведе днес в многофункционалния спортен комплекс „Спортна София.

Събитието бе организирано от Министерство на младежта и спорта с подкрепата на ЮНЕСКО, район „Възраждане” и „Софийски имоти” ЕАД. То е част от Националния план за отбелязване на годишнината и е в подкрепа на „София 2018 – Европейска столица на спорта”.

Александър Петров бе в ролята на посланик, чиято цел е да популяризира един от деветте български обекта в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство. Сред другите посланици личат имената на Тереза Маринова (лека атлетика), Станимира Петрова (бокс), Мария Оряшкова (самбо), Петър Стойчев (плуване), Владимир Николов (волейбол), Александър Петров (кикбокс), Павел Лефтеров (автомобилизъм), Константин Папазов (баскетбол) и Александър Александров (футбол).

През целия ден те раздаваха автографи на специални информационни брошури, които съдържаха информация за паметниците.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.