Начало ММА Волкановски: Има ли как да оспоря паунд-фор-паунд ранкинга с Джоунс?

Волкановски: Има ли как да оспоря паунд-фор-паунд ранкинга с Джоунс?

Волкановски: Има ли как да оспоря паунд-фор-паунд ранкинга с Джоунс?
0

Александър Волкановски ще трябва да се примири, поне временно, с отстъпването на първата позиция в паунд-фор-паунд ранкинга на UFC, след като Джон Джоунс оглави класацията с успеха си над Сирил Ган за титлата в тежка категория.

Да, нямаше го три години, но това, което направи с качването на категория, демонстрира точно класата му в паунд-фор-паунд. Много хора ще си кажат, че аз също в последните три години направих много в тази посока, но в същото време Джон Джоунс не изостана. Мога ли да го оспоря? Той ще бъде един от най-великите в историята“, каза австралиецът за подкаста Steve-O’s Wild Ride.

Доста критици все пак останаха разочаровани от субективизма на UFC в класацията. Фактът, че Ислам Махачев триумфира над Волкановски трябваше да окаже отражение в полза на дагестанеца, но вместо това той се свлече до трето място. „Боунс“ пък прекара само 2 минути в октагона с Ган, за да го откаже с гилотина.

Паунд-фор-паунд ранкинга е един от любимите на почитателите на смесените бойни изкуства, но липсата на ясни правила за подреждането носи известни негативи на организацията.

тагове: