Начало ММА Winbet Прогнозира победа за „корейското зомби“ срещу Браян Ортега на UFC Fight Night

Winbet Прогнозира победа за „корейското зомби“ срещу Браян Ортега на UFC Fight Night

Winbet Прогнозира победа за „корейското зомби“ срещу Браян Ортега на UFC Fight Night
0

Браян Ортега и Чан Сунг Юнг са големите звезди за 180-тото издание на UFC Fight Night, което ще се проведе в съботната вечер на 17-ти октомври. Програмата започва от 23:00 българско време и предлага цели 8 интригуващи двубоя. Коефициентите за събитието вече са качени на Winbet залози.

Браян Ортега влиза в боя със статистика от 14 победи и само една загуба, а в 50% от мачовете си е спечелил след отказване на съперника. Ортега спечели и 5 от последните си 6 мача, като единствената му загуба датира от декември 2018-та, когато той отстъпи пред Марк Холоуей. Американецът от мексикански произход има средно по 4.07 чисти удари на минута и процент на точност 33. Ортега записва и по 0,51 тейкдауна с акуратност от 16%. Той влиза в мача след първата си кариерна загуба на UFC 231, когато опонентът му спечели в 4-тия рунд, а мачът бе избран за най-добрия от бойната вечер.

Ортега влиза в мача и след тежка контузия на коляното и ще бъде интересно как ще отговори на двете неща – първата си загуба и дългото отсъствие от октагона. Ортега значително подобри играта си от стойка в последните няколко мача, като преди това бе доста открит и даваше много място за контраатаки на съперниците си. Той се представи много добре и срещу Холоуей, като му стовари 112 удари и 37% чисти удари.

Ортега е най-опасен в играта си с крака, както и хватки за предаване, когато се стигне до борба на земя. Боецът има черен колан по бразилско джу джицу и не се нуждае от много време за да накара съперника си да се предаде. Три от последните му пет победи дойдоха след предаване. Победа за Ортега е оценена с 2.50 коефициент от българския букмейкър Winbet.

Чан Сунг Юнг влиза в този мач със 16 победи и 5 загуби. Той също е спечелил 50% от мачовете си след отказване. „Корейското зомби“ е спечелил 6 от последните си 8 срещи, а в последния си мач победи Франки Едгар през миналия декември. Юнг „вкарва“ по 4.58 чисти удари на минута, а акуратността му е впечатляващите 41%. Той записва и по 0.78 тейкдауна с акуратност от 41%. Юнг записа победа с нокаут в първия рунд на UFC файт найт 165, а мачът му бе избран за най-добър от вечерта. Всъщност, последните три победи на кореецът дойдоха в първия рунд.

В предстоящия сблъсък Юнг ще се опита да направи трета поредна победа за пръв път от 2012-та. Юнг е много креативен боец, има солидна игра от стойка. Има опит в кик-бокса, също така черен колан по Таекуондо и кафяв колан по бразилско жиу жицу. Той е много добър и на земята, като има цели 8 победи след отказване на съперника си. Победата за корейския боец е оценена на 1.53 от Winbet.

Ортега е много опасен боец, който значително подобри ударите си и уменията си в различни позиции. Американецът е много опасен на земята, като често успява да заключи съперника с хватка за предаване. Въпреки това, двегодишното отсъствие от октагона няма как да не даде резултат. Юнг обича битката от дистанция и разполага с по-голяма сила на удара. Също така е далеч по техничен в нападение, а играта му в защита оставя по-малки шансове за контраудари от съперника. Ние считаме, че „корейското зомби“ ще спечели двубоя. Офанзивният и рисков стил на Ортега е много опасен за по-слаби противници, но опитен състезател като Юнг ще може да го използва в своя полза. Както и по-горе написахме, можете да заложите за победа на „корейското зомби“ в Winbet на солидния коефициент от 1.53.