Начало ММА Хабиб към Махачев: Време е да донесеш пояса вкъщи (СНИМКИ)

Хабиб към Махачев: Време е да донесеш пояса вкъщи (СНИМКИ)

Хабиб към Махачев: Време е да донесеш пояса вкъщи (СНИМКИ)
0

Хабиб Нурмагомедов, който е един от треньорите на Ислам Махачев, остана много доволен от 10-я пореден успех в октагона на своя сънародник. Това се случи в главния сблъсък на събитието UFC Fight Night 202. Ислам надделя с технически нокаут над Боби Грийн в първия рунд.

Бившият доминант в лека категория и абсолютен шампион, сподели мнение за представянето на своя боец, както и за това какво се очаква от него от сега нататък.

„Справи се страхотно, братко и заслужено зае позицията на първи претендент за пояса и според мен си най-добрият лека категория в света.

Хората могат да говорят каквото си искат, но аз съм в този спорт от доста време и знам за какво говоря. Твоята работоспособност, дисциплина, трудолюбие и режим скоро ще дадат плод. Време е да донесеш колана вкъщи“, написа „Орела“ в профила си в Instagram.

В родината на двамата – Дагестан от доста време се говори, че именно Махачев ще наследи Нурмагомедов на трона в лека категория в UFC.

Ислам Махачев е истинска машина в клетката. Той вече е с баланс от 22 успеха и 1 поражение в ММА. Цели 14 сблъсъка, той е спечелил преди финалния гонг (4 с нокаут и 9 след събмишън).

Боецът направи страхотна 2021 година. Дагестанецът постигна три категорични успеха със събмишън (над Дрю Добър, Тиаго Мойзес и Дан Хукър), с което се изкачи до рекордното в кариерата му 4-о място в класацията на UFC в лека категория, но успехът над Грийн със сигурност ще го вкара в топ 3 при обновяването на ранглистата.