Начало ММА Хабиб поздрави Махачев за сватбата (СНИМКА)

Хабиб поздрави Махачев за сватбата (СНИМКА)

Хабиб поздрави Махачев за сватбата (СНИМКА)
0

Хабиб Нурмагомедов беше един от гостите на сватбата на Ислам Махачев. Непобеденият в ММА и бивш абсолютен шампион в лека категория на UFC поздрави в социалните мрежи своя добър приятел и съотборник по случай събитието.

Снимки от сватбата на Ислам Махачев. Нека Аллах да благослови вашия брак и да даде праведни потомци, братко, написа „Орела“ в профила си в Instagram, добавяйки снимка, на която са младоженецът Махачев, самият Хабиб и Зубайра Тухугов, който също е близък приятел и съотборник на Махачев.

Махачев, Нурмагомедов и Тухугов са от република Дагестан. Тя е една от общо 7 в Руската федерация, които изповядват ислям. Останалите са: Татарстан, Башкортостан, Карачаево-Черкессия, Кабардино-Балкария, Ингушетия и Чечня. Общо мюсюлманите в най-голямата по площ страна в света са 22 милиона. По религиозни причини в тези страни няма как да бъде показана булката. Поради тази причина няма и снимки с жената на Махачев.

От Ислам Махачев в Дагестан очакват да бъде човекът, който ще замени Хабиб като шампион в лека категория. Дори самият Нурмагомедов в интервюта след отказването си, обяви, че Махачев ще го наследи.

Ислам Махачев вече е с баланс от 19 успеха и 1 поражение в ММА, след като победи Дрю Добър със събмишън в третия рунд на събитието UFC 259. Цели 11 сблъсъка, той е спечелил преди финалния гонг (3 с нокаут и 7 след събмишън). 29-годишният боец не познава вкуса на загубата от 2015 година. От тогава насам Махачев е записал 7 поредни успеха, всичките в UFC.

През 2019 година той надделя над Арман Царукян на UFC Fight Night 149, а през миналата победи и Дейви Рамос като това бе и последния му сблъсък в октагона до срещата с Добър. През април 2020 година Махачев трябваше да се изправи срещу Александър Ернандес на събитието UFC 249, но сблъсъкът пропадна поради пандемията от коронавирусна инфекция. Последва и такъв с Рафаел дос Аньос, но и той не се състоя.