Начало ММА Макгрегър запали допинг скандал с UFC
0

Макгрегър запали допинг скандал с UFC

Макгрегър запали допинг скандал с UFC
0

Бившият шампион на UFC в две категории Конър Макгрегър постави под въпрос обективността на антидопинговата политика на UFC, която се администрира от Американската антидопингова агенция.

USADA ме провери два пъти точно преди тренировка. Кръв и урина. Два пъти тази седмица. Не ги обвинявам за това, защото съм звяр. Но ме дразни фактът, че вече не обявяват заловените спортисти. Това означава, че първо, те могат да ги пазят в тайна, и второ, глупостите относно замърсените спортни добавки все още се приемат като оправдание“, обяви Макгрегър.

По-специално Макгрегър припомни скандалния инцидент с Нейт Диас, на когото след неуспешен допинг тест му беше позволено да се бие с Хорхе Масвидал с мотива, че замърсеното вещество е открито във витамините му. Абсурдността на ситуацията беше, че замърсените витамини са произведени от компания, основана от братята Ник и Нейт Диас.

Джеф Новицки, защо положителните тестове вече не се обявяват публично? Как Нейт Диас, който произвежда и приема замърсени добавки, беше оправдан преди битката за много пари? Винаги ли ще сме в мрак относно резултатите от теста?

Всички са на стероиди, каза Нейт Диас, който приема стероиди. Както и да е, Джеф, благодаря за разяснението – тишината говори сама за себе си. Между другото, къде е моето яке за преминаване на 50-те допинг теста без положителен резултат? Искам да си забърша задника с него„, завърши Макгрегър.

Малко по-късно вицепрезидентът на UFC Джеф Новицки, който отговаря за антидопинговата политика на организацията, отговори на Макгрегър.

Здравей, Конър. Отговорих на всички въпроси, които ми зададоха на пресконференцията през 2019 г. Ето линка, в случай че си го пропуснали. Имаш моя номер и знаеш, че ВИНАГИ съм готов да обсъждам всеки въпрос с теб лице в лице„, отвърна Новицки.