Начало Други Конър Макгрегър и Макс Холоуей в предизвикателството с бутилка (ВИДЕО)

Конър Макгрегър и Макс Холоуей в предизвикателството с бутилка (ВИДЕО)

Конър Макгрегър и Макс Холоуей в предизвикателството с бутилка (ВИДЕО)
0

От година на година предизвикателствата в социалните мрежи стават все по-креативни и разнообразни. Този феномен се появява за първи път преди около десетина години и се разпространява основно чрез потребители на онлайн мрежи като Facebook, Youtube, Twitter и др. Най-запомнящите примери за подобна вълна от сходни видеа и снимки са предизвикателствата Харлем шейк от 2012-та и 2013-та година и предизвикателството с ледена кофа (Ice Bucket Challenge)

Този тип масови прояви не остава подминат и от известните личности. Ето затова започнаха да излизат и първите видеа на знаменитости от света на спорта и шоубизнеса, които приемат предизвикателството #bottlecapchallenge (Ботъл Кап Чалъндж). Играта е най-новият хит сред любителите на бойните спортове, както и сред хората, които искат да се изфукат с добре премерени ритници и точност на ударите си.

Bottle cap challenge преведено от английски означава предизвикателство с капачка на бутилка. Участниците в инициативата трябва да поставят пред камера затворено шише, пълно с някаква течност, чиято тапа е закрепена за гърлото с винт. След това приелият предизвикателството се опитва да махне завитата тапа с ритник. Участниците най-често използват сайд кик с прибрано назад ходило и заснемат акробатичния си номер на забавен каданс.

Макар подобен тип видеа да не са новост, особено из средите на любителите на бойни спортове, тази година инициативата се превръща в тренд из всички социални мрежи. Първоначално Ботъл Кап Чалъндж се появява под името Фара кикс Чалюндж и е създадено от ММА боеца Фараби Давлетчин. Целта на не особено известния състезател е да привлече вниманието на някои видни лица в областта на бойните изкуства върху себе си. Вместо това обаче той е забелязан от дизайнера на спортни стоки Еролсон Хю. Хю решава не само да изпълни предизвикателството, но и да го превърне в нов социален тренд.

Така новосъздаденото предизвикателство започва да се разпространява сред любителите на бойните изкуства и само след няколко дни стига до известният ММА състезател Макс Холоуей. Американецът е един от най-добрите бойци в лека категория, участващи в първенството на организацията Ultimate Fighting Championship. Ако това име ви е познато и следите редовно спортните събития, можете да се възползвате от това ръководство от Ефирбет, благодарение на което можете да научите всички особености на онлайн залаганията и как се правят успешни залози.

Роденият в Хонолулу спортист заснема своето видео, след като е предизвикан от Еролсон Хю. В краткия си клип в платформата Туитър Холоуей успява да демонстрира перфектен сайд кик, чрез който успява напълно да развинти капачката на стъклена бутилка. Въпреки че предизвикателството е изпълнено, някои фенове на играта осмиват американеца, че не успява да събори металната тапа, а само я вдига над резбата на шишето.

В края на клипа известният ММА боец предизвиква музиканта Джон Мейър. В текст под поста си спортистът шеговито заявява, че ако Мейър не успее да се справи с Ботъл Кап Чалъндж, двамата с Еролсон Хю ще дойдат у тях, за да тренират усилено докато певецът не успее да отвинти тапата с ритник. И тъй като този тренд набира все повече популярност, американският музикант се вижда принуден да приеме предизвикателството. Той качва в Туитър свой клип, в който успява да отвинти капачката на пластмасова туба. И макар краят на видеото да показва успех за певеца, неговият ритник далеч не е толкова добре изпълнен, колкото сайд киковете на Холоуей и Хю.

След изпълнението на Мейър предизвикателството става още по-интересно, тъй като музикантът предизвиква не кого да е, а известния екшън актьор Джеъсън Стейтъм. Стейтъм приема предизвикателството, тъй като е номиниран не само от певеца, но и от оригиналния създадел на тренда Фараби Давлетчин. Американският актьор има дългогодишен опит както в киното, така и в бойните изкуства. Според официалната биография на британеца, той е майстор на изкуството джу-джицу, а още от малък тренира любителски бокс с брат си и баща си. Това се вижда и в публикувания от него клип, в който успява да изпълни успешно Ботъл Кап Чалъндж. Звездата от „Транспортер“ и „Непобедимите“ успява да развърти капачката с брилянтно изпълнен сайд кик, съпроводен от изчистено движение с пета на крака-опора.

След Джейсън Стейтъм предизвикателството отново е върнато към знаменитости, които тренират бойни изкуства като хоби. Сред включилите се са мнозина известни спортисти и музиканти. Диджеят Дипло публикува своя Ботъл Кап Чалъндж в платформата Инстаграм. И макар неговото изпълнение да не се отличава с изчистени движения и стил, той се опитва да вдигне летвата на самата игра, канейки Барак Обама, както и британския принц Хари да се присъединят в играта. До момента обаче нито една от предизвиканите политически фигури не е отговорила…

Един от най-скоро присъединилите се към играта спортисти в сферата на бойните изкуства е Конър Макгрегър. Ирландският ММА боец е вдъхновен от изпълнението на Джейсън Стейтъм. Макгрегър демонстрира своя прецизен ритник, отвъртайки със сайд кик тапата на пластмасова бутилка за вода. Забавното в изпълнението на бившия шампион на UFC е, че докато изпълнява акробатичният номер, той отпива уиски от втора бутилка, която не изпуска от ръце през целия клип. След като предизвикателството е изпълнено, британецът номинира своя колега Флойд Мейуедър-младши.

Освен известните актьори, музиканти и спортисти, в #bottlecapchallenge се включват и множество обикновени хора, които искат да демонстрират своите умения в областта на бойните спортове. Очаква се всеки момент предизвикателството да залее социалните мрежи и у нас.