Начало Бокс Хей: Джошуа ще спечели битката с Фюри

Хей: Джошуа ще спечели битката с Фюри

Хей: Джошуа ще спечели битката с Фюри
0

Дейвид Хей, който е бивш световен шампион в тежка категория, заяви, че очаква Антъни Джошуа да надделее в сблъсъка с Тайсън Фюри за абсолютната световна титла в тежка категория.

Джошуа ще спечели битката. Загубата му срещу Анди Руис-младши го научи на ценен урок за самодоволството и вярата в собствения ви хайп,“ сподели Хей пред „Sky Sports“.

Хей, който в кариерата си стигна до световни титли в полутежка и тежка категория, смята, че самочувствието на Тайсън Фюри след успеха над Дионтей Уайлдър се е покачило сериозно и това може да му изиграе лоша шега.

Мисля, че Фюри лети толкова високо в облаците след победата си в Лас Вегас и вярва, че е непобедим. Но причината е основателна – ако бях на негово място, и аз бих го помислил. Джошуа е вкусил поражението и ще мисли по различен начин.

Той е атлетически надарен, олимпийски златен медалист, който е провел толкова много битки за световна титла, но е по-нов в играта и все още се учи“, добави още британецът.

40-годишният бивш боксьор разкри, че Фюри е фаворит в сблъсъка, но Джошуа го превъзхожда физически.

Той е аутсайдер, но аз харесвам аутсайдера. Джошуа превъзхожда Фюри физически. Ако се занимаваха със спорт извън бокса, Джошуа щеше да спечели. Но боксът се основава на умения, а хората вярват, че уменията на Фюри превъзхождат уменията на Джошуа. Но по-качествният боксьор не винаги печели. Боксьорът със скорост, издръжливост, воля за победа, стратегия, кой е тренирал правилно? Има милион елементи, които участват в победата в боксов мач, но хората пренебрегват всичко, освен уменията“, завърши Хей.