Начало ММА Порие: Конър излъга за дарението!
0

Порие: Конър излъга за дарението!

Порие: Конър излъга за дарението!
0

Светът на UFC е на път да стане арена на нова, донякъде неочаквана война. Считаните за добри приятели и взаимоуважаващи се бойци Дъстин Порие (27-6) и Конър Макгрегър (22-5) изглежда загърбиха позитивното отношение и милите думи. При наближаващата трета битка между тях на 10 юли в Лас Вегас, по всичко личи ще станем свидетели на значително по-нажежени страсти и размени на остри реплики.

Поводът за това дойде от изказването на „Диаманта” в посока Макгрегър. Американецът обяви, че „Ноториъс” така и не е спазил думата си и не е превел 500 хиляди долара на фондацията му „Good Fight Foundation”. Ирландецът бе дал това обещание преди втората им битка през януари тази година, която бе спечелена от Порие във втория рунд.

Снимка: БТА

„Много забавно обещание”, написа Дъстин във връзка с твърдението на Макгрегър, че ще го нокаутира в четвъртия рунд с ритник в главата. „@TheNotoriousMMA ти също така обеща да направиш дарение за моята фондация, но заедно с екипа ти спряхте да отговаряте на нашите съобщения след мача през януари. Ще се видим скоро. На 10 юли ще си платиш всичко. Тогава му благодарихме, защото в седмицата покрай мача от тима му казаха, че ще преведат парите, но в последните два месеца изчезнаха. Три пъти ги търсихме оттогава, но без резултат. Минаваме напред. Скоро ще обявим следващата си цел и тя ще бъде голяма”, информира Порие.

Макгрегър обаче не остана длъжен на „Диаманта”. Ирландецът обяви на свой ред, че никой не го е информирал какво ще се прави с парите и това е причината те да не са били преведени. „Това е дарение, а не дълг. Чакахме да ни кажат какво са предвидили да направят с тази сума, но така и не пратиха обяснение. Аз винаги настоявам да знам какво се случва с даренията ми. Всеки цент трябва да има точно предназначение. За съжаление, при много от тези фондации, парите просто изчезват”, заяви Конър.

Последният отговор дойде отново от Порие: „100 процента не говорим за дълг. Макгрегър – ти предложи, ние приехме и както казах, твоят екип така и не отговори на писмата ни по отношение за какво ще харчим парите. На 10 юли отново ще усетиш загубата, това е!”

Дали става въпрос за истинска размяна на заплахи, или пък тук говорим за подгряване на битката, с цел увеличаване на интереса, предстои да разберем. При всички положения обаче, основите за нова сериозна вражда в UFC, в която е забъркан Конър Макгрегър, вече са поставени.