Начало ММА Хабиб разкри в кои битки е пощадил съперниците си
0

Хабиб разкри в кои битки е пощадил съперниците си

Хабиб разкри в кои битки е пощадил съперниците си
0

Бившият шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов посочи съперниците, за които е съжалявал и не е искал да „осакатява“ по време на битките.

Непобеденият дагестанец припомни двубоите с американците Майкъл Джонсън и Джъстин Гейджи, съответно през 2016 г. и 2020 г.

Когато хванах Джонсън с болка, можех да му счупя ръката. Но се опитах да го направя внимателно, защото ако ръката се счупи в такива ситуации, тя не се възстановява напълно.

Но Гейджи… Първо отидох към болящата го ръка, а след това до ъгъла. Разбрах, че той няма да се предаде и не искаше да нарани ръката си. Родителите му бяха на първия ред – баща му и майка му. Разменихме си погледи, когато си тръгвах„, сподели бившият шампион.

Битката с Гейджи бе последната в кариерата на Нурмагомедов. Той направи трета защита на титлата си и се пенсионира с рекорд 29-0.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".