Начало ММА Хабиб Нурмагомедов се отказва от подготовка в САЩ

Хабиб Нурмагомедов се отказва от подготовка в САЩ

Хабиб Нурмагомедов се отказва от подготовка в САЩ
0

Шампионът в леката категория на UFC Хабиб Нурмагомедов ще наруши традицията си и няма да проведе своята подготовка в Американската кикбокс академия – AKA. Дагестанският боец ще влезе отново в клетката в главното събитие на UFC 254 през септември срещу Джъстин Гейджи.

От 2012-та година Нурмагомедов провежда заключителната част от лагера си в Лас Вегас под ръководството на Хавиер Мендес. Преди всеки един мач! За първи път обаче той ще наруши правилото и няма да пътува до САЩ.

„В Калифорния броят на заразените с COVID-19 e доста голям и мисля, че не би било удобно за Хабиб да тренира тук“, призна самият Мендес.

Специалистът добавя, че „Орела“ не е превъзмогнал и загубата на баща си – Абдулманап Нурмагомедов, който почина след дълга битка с коронавирус.

„Говорих с него за първи път преди две седмици и той все още тъгува по баща си. И това е нормално. Съдейки по начина, по който те бяха свързани… Баща му беше всичко за него. Благословията на неговия баща му позволи да излезе и да направи каквото трябва. Всичко, което баща му искаше от него, Хабиб направи. Сега него го няма. Затова трябва да се съсредоточи върху наследството, което баща му искаше за него“, коментира треньорът на Хабиб.