Начало ММА ММА светът отпразнува обявяването на Хабиб – Гейджи

ММА светът отпразнува обявяването на Хабиб – Гейджи

ММА светът отпразнува обявяването на Хабиб – Гейджи
0

Анонсирането на галавечер, оглавявана от Хабиб Нурмагомедов, се превърна в празник за феновете на смесените боеве.

Дейна Уайт официализира сблъсъка на непобедения шампион в лека категория с носителя на временния пояс – Джъстин Гейджи. Мачът е чак на 24 октомври, защото UFC се съобразява с трагичната смърт на бащата на дагестанеца, който трудно ще се отърси.

Ето че реакциите не закъсняха. Мнозина видни личности от света на ММА коментираха и прогнозираха изхода от битката.

„Невъзможно е да съм по-ентусиазиран. Завръщането на краля в лека категория, най-великия – срещу най-опасния претендент. Не мога да чакам“, възкликна Джо Роган.

Снимка: БТА

„Майко мила! Това беше първата ми реакция, когато разбрах, че е официално. Нямам търпение за октомври. Късмет и на двамата“, пожела Джордж Сейнт-Пиер.

„Наистина се чудя кой ли ще спечели. Джъстин изглеждаше толкова добре последния път (б.р. срещу Тони Фъргюсън)“, коментира Бен Аскрен.

„Дайте ми мач срещу Конър или Порие. Нека победителят се бие срещу спечелилия битката Хабиб Нурмагомедов – Джъстин Гейджи“, пожела си Фъргюсън.

twitter.com

Ето и прогнoзите на част от най-реномираните ММА журналисти в САЩ за завръщането на Нурмагомедов:

Ариел Хелуани: Хабиб не се беше бил 11 месеца преди Порие и изглеждаше на обичайното високо ниво. Не мисля, че дългото му отсъствие ще е проблем. Голямата неизвестна тук е как ще му се отрази смъртта на баща му. Нека не забравяме, че той беше и негов треньор, ментор и най-добър приятел.

Майк Раймонди: Хабиб е специален. Всички знаем какво може и преди се е надигал след трудни моменти. Ако не можеше да се справя с трудностите, нямаше да има нула в графа загуби.

Брет Окамото: Джъстин Гейджи е страхотен боец и ще е труден съперник. Ако иска да победи Хабиб, ще трябва да покажи различен стил. Не мисля, че Нурмагомедов ще е под обичайното ниво.

Джеф Вагенхайм: След трагедията Хабиб ще е афектиран. Загубата е незаменима и тежкият удар може да се окаже решаващ в битката с Гейджи.

Снимка: БТА
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.