Начало ММА Хабиб с емоционални думи за баща си

Хабиб с емоционални думи за баща си

Хабиб с емоционални думи за баща си
0

Бившият шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов говори за съветите, които е получавал от покойния си баща – Абдулманап Нурмагомедов, който почина миналото лято от коронавирус.

,,Баща ми беше треньор по бойно самбо. Гледах състезанията, на които момчетата му участваха. Спомням си когато Магомед Магомедов стана световен шампион. Двамата с баща ми излязоха и просто не усетиха съперниците си. Тогава си помислих: наистина ли е възможно да се стигне до такова ниво. Как го правят?“, написа Хабиб.

Хабиб имаше много силна връзка с баща си, който бе и негов треньор. След смъртта му боецът изигра една единствена битка – тази срещу Джъстин Гейджи. Минута след като ръката му бе вдигната, той обяви, че се оттегля от спорта, тъй като не може да продължи без баща си.

,,Всичко е просто, каза баща ми, няма нищо сложно, тренираш, спиш, четеш и ядеш и не се разсейваш от нищо и повтаряш едно и също всеки ден. Неговите съвети бяха: не се опитвайте да ми докажете или да ми кажете какво ви е наум, а просто правете това, което ви казвам“, допълни Нурмагомедов.

Постът на бившия шампион на UFC завърши с думите:

,,Много се радвам, че баща ми винаги беше там и винаги ме напътстваше, показваше как и какво да правя. Наистина имах късмет, че имах такъв ментор‘‘, написа Нурмагомедов.