Начало Кикбокс и муай тай Европейска титла за СК „Армеец“ в стил К-1

Европейска титла за СК „Армеец“ в стил К-1

Европейска титла за СК „Армеец“ в стил К-1
0

Антония Маринова от СК „Армеец“ София стана европейска шампионка в най-престижния стил кикбокс – К-1. Българката триумфира със златния медал при девойките в категория до 52 кг. Това е 23-и златен медал за България на приключилото днес европейско първенство по кикбокс в Будва, Черна Гора.

Маринова спечели единственото златно отличие за страната ни в този стил кикбокс.

Състезателката на СК „Армеец“ Антония Маринова (ляво) след победата на финала в Будва

Другият представител на „Армеец“ на шампионата на Стария континент Николай Валериев се окичи с бронзов медал. За съжаление, той бе спрян в похода си към финала на категория до 82 килограма в стил К-1 при юношите (старша възраст) от представител на Беларус след оспорвана среща.

Родната делегация ще се прибере с впечатляващия брой 62 отличия (23 златни, 13 сребърни и 25 бронзови). Това нарежда България на второ място в отборното класиране, като националите ни са плътно зад тези на Русия по брой спечелени отличия.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".