Начало ММА Хабиб с прогноза за трилогията Порие – Макгрегър

Хабиб с прогноза за трилогията Порие – Макгрегър

Хабиб с прогноза за трилогията Порие – Макгрегър
0

Остават по-малко от две седмици до един от най-чаканите моменти в бойните спортове днес – мач на Конър Макгрегър.

Ирландецът ще има тежката задача да победи Дъстин Порие в третия мач помежду им. Двамата ще кръстосат шпаги за трети път, като резултатът до този момент е 1:1.

Embed from Getty Images

Победителят от срещата не само ще излезе като краен победител в седемгодишната война, но най-вероятно ще получи и статут на претендент номер 1 в леката дивизия. Място, където и двамата са били във времена на руска доминация.

Бившият хегемон при 70-килограмовите – Хабиб Нурмагомедов, удуши и Конър, и Порие в защитите му на пояса през 2018-та и 2019-та. Сега, когато е далеч от Октагона на UFC, дагестанецът сподели виждането си за предстоящия сблъсък на 10-ти юли.

Снимка: БТА

„Прогнозата ми е същата като за предишните два мача“, сподели „Орела“.

„Конър е фаворит в първия рунд. Ако мачът продължи повече, то Дъстин ще спечели. Колкото до цялата картинка в дивизията – има силна конкуренция. Бразилците в лицето на Оливейра и Дос Аньос. Американците имат Порие, Гейджи, Чандлър…

„Като световна война е. Бразилци, американци, руснаци. Все още е най-интересната и оспорвана дивизия и към края на годината ще е още по-завързано“, заключи Нурмагомедов.