Начало ММА Хабиб в недоумение: Защо UFC организира Гейджи – Холоуей!?

Хабиб в недоумение: Защо UFC организира Гейджи – Холоуей!?

Хабиб в недоумение: Защо UFC организира Гейджи – Холоуей!?
0

Джъстин Гейджи (25:4) – Макс Холоуей (25:7) се очертава да е скритият мейнивент на UFC 300 идния месец, тъй като двамата са сред големите любимци на феновете и ще спорят за BMF титлата в организацията. Малко по-детайлен анализ обаче показва, че този мач няма особено много смисъл с оглед факта, че двамата са на крачка от шампионските пояси в две различни теглови дивизии. Подобно мнение изрази легендата на спорта – Хабиб Нурмагомедов, в интервю за MMA Junkie.

Уважавам Макс Холоуей, но не разбирам, защо UFC прави подобен бой с Джъстин Гейджи. Няма никакъв смисъл. Това е моето мнение. Според мен, Холоуей трябва да се бие с Топурия през септември, може би. Джъстин Гейджи трябва да се бие с Ислам през май или юни. Царукян срещу Чарлс Оливейра ще се бият през април. Който победи от тях, трябва да се изправи срещу победителя от Ислам Махачев – Джъстин Гейджи в края на годината в Абу Даби. Така смятам, че има повече смисъл“, каза „Орела“.

При сегашната ситуация Дейна Уайт ще бъде принуден да организира малко по-различни мачове за титлите в „петел“ и лека, защото основните претенденти ще имат нужда от време за възстановяване, а хората след тях не могат и не бива да чакат. Мовсар Евлоев се превръща в основан кандидат за среща с Илия Топурия, но името му съвсем не привлича достатъчен интерес, че да напълни стадион „Сантиаго Бернабеу“, каквито са намеренията за първата защита на „Матадора“. Махачев пък ще трябва да гледа много по-надолу в ранкинга, защото хората между №1 и №5 са ангажирани през пролетта, а той надали ще чака чак до зимата, за да се завърне в клетката.

Цялата тази ситуация бе създадена от самия Дейна Уайт в амбициите му да организира грандиозна карта за UFC 300. Мнозина очакваха да видят завръщането на Конър МакГрегър срещу Майкъл Чандлър в нова теглова дивизия между средна и полутежка категория, но този сценарии пропадна. Той дори изтегли мача на Алекс Перейра срещу Джамахал Хил от UFC 301, за да запълни позицията на мейнивента в юбилейното издание.

Хабиб Нурмагомедов гледа далеч по-обективно на изградилата се ситуация в момента и сякаш се превръща в онзи човек, от когото Дейна има нужда до себе си, за да не позволи на PFL и Bellator да застигнат UFC на трона в смесените бойни изкуства.