Начало ММА Хабиб: Хазартът е дрога и никога няма да го рекламираме

Хабиб: Хазартът е дрога и никога няма да го рекламираме

Хабиб: Хазартът е дрога и никога няма да го рекламираме
0

Бившият непобеден шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов бе категоричен, че неговата ММА верига Eagle няма да приеме сайтове за спортни залози за спонсори.

Населението на Дегестан, откъдето е и самият Хабиб, е мюсюлманско в голямата си част. Това е и религията, която той изповядва. Една от най-големите поквари според Корана е алкохолът, който е забранен за всеки вярващ. Неслучайно Хабиб използва именно употребата му за сравнение с хазарта.

„Имаме много добри спонсори, с които организираме събития.“ каза Нурмагомедов. „Не се нуждаем от сайтовете за залози. За мен хазартът е по-вреден от алкохола. Мисля, че е по-лошо да рекламираш хазартни сайтове, отколкото да рекламираш алкохол. Букмейкърите развалят цели семейства. Има толкова млади хора, които влизат по сайтове и стават зависими. Това е като наркотик. Ако рекламираме хазарт, все едно да рекламираме дрога. Това е едно и също за мен.“

Хабиб е напълно наясно от големите печалби, които ще пропусне от подобна стъпка, но е готов да го направи, в името на спорта.

Те дават наистина много пари.“ продължи той. „Някои вериги не се нуждаят от други спонсори, веднъж подписали с хазартен сайт. Ние не се движим в тази посока. Съсредоточили сме се върху продукта, който даваме на зрителите. Ние рекламираме единствено спорт. Не искам някой да види сайт за хазарт, докато гледа наше събитие, а след това да влезе там и да стане зависим. Това е много важно.“

тагове: