Начало ММА Японец нокаутира Нейман Грейси в главната битка на Белатор 284

Японец нокаутира Нейман Грейси в главната битка на Белатор 284

Японец нокаутира Нейман Грейси в главната битка на Белатор 284
0

Гойти Йамаучи победи с нокаут 5-ия поставен в категорията Нейман Грейси в главната битка на 284-ото издание на „Белатор“. Събитието се проведе в Южна Дакота.

Двамата майстори на събмишъните се изправиха един срещу друг в мач от полусредната категория, а дуелът им приключи в 3:58 минута на втория рунд, когато японецът нанеса прецизен десен ъперкът и повали бразилеца.

Чувството е невероятно! Това е продукт на упорит труд, смелост и много всеотдайност, не само за този лагер, но и през целия ми живот, в който работя, за да имам този момент – коментира Йамаучи след срещата. Преди нея той бе извън топ 10 на дивизията –  Този момент смятам за началото на една ера, моята ера. Най-хубавото време в живота ми. Всичко, което мога да кажа, е да благодаря на всички, които гледаха.”

За Йамаучи това бе 28-ми успех в ММА, както и шеста победа в последните си му 7 срещи. За Грейси е четвърта загуба.

Подглавната среща бе обявена за невалидна, след като бившият временен шампион на „Белатор“ в тежка категория – Валентин Молдавски, бръкна случайно с пръст в окото на непобедения боец Стив Моури и американецът не успя да продължи. Това се случи в 54-ата секунда на първия рунд.

Канадецът Арън Джефри впечатли в първия мач от основната карта, като постигна технически нокаут срещу доскорошния претендент за титлата в средна категория Остин Вандерфорд. Мачът бе прекратен в 1:25 минута на първия рунд.

Шампионката в категория „муха“ Илима-Лей Макфарлейн се наложи над Бруна Алън със съдийско решение (29-28, 29-28, 30-27). Всички рундове изиграха и Гьокхан Сарикам и Саид Совма, като турчинът спечели картите с 2:1 съдийски гласа (29-28, 28-29, 29-28).

Снимки: Lucas Noonan/Bellator MMA