Начало ММА Усман се качва в средна категория при едно условие

Усман се качва в средна категория при едно условие

Усман се качва в средна категория при едно условие
0

Камару Усман не изключва преместване от полусредна в средна категория. Шампионът има едно условие – „Кошмара“ ще се качи, ако неговият приятел Израел Адесаня не държи пояса в дивизията.

Усман вече се би с почти всички претенденти на своите килограми и сега му остава да дава реванши.

Серията му наброява 17 поредни победи.

„Абсолютно, ще се преместя. Ако Изи качи категорията и аз качвам“, Усман призна пред ESPN.

„Нека освободи колана и започне с новото си предизвикателство в лека тежка. Няма шанс да се бия с него, не съм заинтересован. Предпочитам да стои тук и да наказвам останалите, ако Изи е шампион. По-добре двама африканци с колани – отколкото един африканец с два колана.“

„След март месец вече ще сме трима (б.р. визира Франсис Нгану). След това пък ще сме трима с четири колана (б.р. визира евентуалния втори пояс на Адесаня). Добри времена за бойците от Африка“, допълва Усман.

Не е ясно дали Израел Адесаня ще продължи да се бие паралелно в средна и лека тежка категория.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.