Начало ММА Задава се нова сериозна заплаха пред титлата на Тони Джонсън в ACA

Задава се нова сериозна заплаха пред титлата на Тони Джонсън в ACA

Задава се нова сериозна заплаха пред титлата на Тони Джонсън в ACA
0

Тони Джонсън, който е шампион в тежка категория на Absolute Championship Akhmat – ACA, ще защитава титлата си срещу нов опонент. Това е Салимгерей Расулов, който е под номер 3 в подреждането. Причината е, че Алихан Вахаев е дал положителна проба за коронавирус и отпадна от сблъсъка. Двубоят е главен на събитието ACA 137, което ще се проведе на 6 март в Краснодар.

Расулов има баланс от 22 победи и 7 загуби в ММА. Цели 14 срещи той е спечелил преди финалния гонг (всичките след нокаут). 183-сантиметровият боец е преминал през различни организации по смесени бойни изкуства като впечатляващо е представянето му в последните 10 години. От 2012 година насам Расулов е спечелил 16 срещи и е загубил едва 2 двубоя. От 2015 година дагестанецът е част от Absolute Championship Berkut – ACB, като в периода му там, той печели 6 сблъсъка и губи само от Денис Голцов. През 2020 година Расулов вече е част от променената ACB на ACA. В края на годината той надделява над Адам Богатирев с решение, а през миналата година отказва Денис Смолдарев и печели срещу Дмитрий Побережец с решение, с което влиза в серия от 3 успеха от 3 срещи в Absolute Championship Akhmat и обща победна серия от 6 двубоя. Именно загубата от Голцов е последната в неговата кариера до момента (от декември 2016 година).

Тони Джонсън е с баланс от 16 успеха, 1 равенство и 5 поражения в ММА. Той е спечелил 10 срещи преди финалния гонг (9 с нокаут и 1 след събмишън). 36-годишният американец е шампион на ACA при най-тежките. Джонсън е преминал в кариерата си през някои от най-големите организации за смесени бойни изкуства като американската Белатор, азиатската One FC, KOTC, G-Force, FNG и други. От 2019 година Джонсън е част от ACA като за този период той съумя да стигне до шампионския пояс на организацията. В момента „Хълк“ се намира в серия от 3 поредни победи като всичките са постигнати преди финалния гонг. За последно Джонсън нокаутира Мухомад Вахаев в първия рунд на ACA 132, състояло се на 19 ноември 2021 година.