Начало ММА Загуба за Никола Златев в дебюта му в „Cage Warriors“ (ВИДЕО)

Загуба за Никола Златев в дебюта му в „Cage Warriors“ (ВИДЕО)

Загуба за Никола Златев в дебюта му в „Cage Warriors“ (ВИДЕО)
0

Никола Златев дебютира със загуба в една от най-силните ММА вериги „Cage Warriors“. 28-годишният българин бе част от главната карта на галата „Cage Warriors 131“ срещу местния любимец Уил Къри.

Варненският боец прие срещата с малко предизвестие. Той получи поканата седмица преди битката и реално нямаше много време за подготовка.

Двубоят в средна категория се проведе в емблематичната зала „Йорк“ в Лондон, а срещата бе трета от програмата. По регламент бе три рунда по 5 минути.

Британецът бе предпазлив в началото и заложи на игра в дистанцията. Рундът започна в размени в стойка, а след 90 секунди Златев се хвърли да събаря противника си. Отне му съвсем малко, като осъществи тейкдаун с чудесно прехвърляне. 23-годишният Къри използва лактите си в тази рискова за него ситуация и докато нанасяше серия от удари в главата на българина, успя да го захване с крака за „триъгълник“. Варненецът опита да се измъкне, но Къри го беше приклещил здраво и рефера прекрати срещата в 2:27 минута от срещата.  

Така Никола Златев-Доктора изравни актива си от загуби и победи. Той има 3 успеха със събмишън и вече 3поражения в професионалния ММА. Победа за Къри бе шеста, като пет от тях са със събмишън.