Начало ММА Замразиха хонорара на Хабиб, дават случая на прокурор
0

Замразиха хонорара на Хабиб, дават случая на прокурор

Замразиха хонорара на Хабиб, дават случая на прокурор
0

Хонорарът на Хабиб Нурмагомедов от UFC е „замразен“ от Атлетическата комисия към щата Невада. Гарантираната чанта с 2 милиона щатски долара ще бъде задържана поне в рамките на следващите между 24 и 48 часа или докато тече разследването за действията на боеца след мача му срещу Конър Макгрегър от UFC229 в Лас Вегас.

Хабиб спечели със задушаваща хватка в четвъртия рунд, но веднага след това нападна хора от щаба на Конър извън Октагона и последва масово меле.

Председателят на Комисията Антъни Марнел обеща бързо да разгледат инцидента, като се очаква до два дни да се проведе заседанието на централата. Той разкри, че хонорарът на Макгрегър на стойност 3 милиона щатски долара не е бил „замразен“. Той добави, че прокуратурата ще бъде сезирана, а Атлетическата комисия ще вземе под внимание препоръката на главния прокурор.

„Задържахме хонорара на единия от двамата бойци, така че трябва бързо да преминем към конкретни действия в следващите два дни. Аз съм длъжен да сезирам главния прокурор за случилото се“, каза Марнел.

Освен това се очаква и двамата бойци да бъдат привикани на разпит пред Комисията в следващите 10 дни, но решението може да се забави – до края на месец ноември. Със сигурност част от санкциите, които заплашват шампиона в леката категория на UFC Хабиб Нурмагомедов – са освен финансова глоба и отнемане на част от хонорара, дисквалификация, отнемане на титлата, както и отнемане на визата за щата Невада за срок между 4 и 6 месеца. Макгрегър също подлежи на наказание, ако се докаже поведение, нарушаващо правилата и нормите. Глоби ще има и за останалите лица, които участваха в сблъсъците около и в Октагона.

Полицията в Лас Вегас каза, че няма да има арести, тъй като няма и никакви повдигнати обвинения.