Начало ММА Заветната нула на Максимов в графата поражение в UFC е под заплаха

Заветната нула на Максимов в графата поражение в UFC е под заплаха

Заветната нула на Максимов в графата поражение в UFC е под заплаха
0

Призът за най-голямо и бързо израстване в UFC печели Николас Максимов. В нощта на 5 срещу 6 февруари Лас Вегас (Невада, САЩ) ще бъде домакин на турнира UFC Fight Night 200. Основното събитие ще бъде битката между Шон Стрикланд и Джак Хермансон, а Николас Максимов и Пунахеле Сориано ще се срещнат в ко-главно събитие.

Внимание около себе си предизвиква Максимов, за който това е едва втора битка в UFC. Американецът с руски корени направи огромен скок в организацията, като веднага се озова на основната карта ма събитие. Експерти са на мнение, че бъдещето му е обещава славна кариера, но въпреки това той ще има много трудна битка тази нощ, с опасен противник.

Опонентът му – Сориано има осем победи, пет с нокаут. Той направи три битки в UFC – две, от които завършиха с победи и то с нокаут. За разлика от Максимов, Пунахеле направи много ярък дебют в промоцията на Дейна Уайт, приключвайки битката в първия рунд.

Факт е, че Ник е борец със слаба шокова подготовка, което се видя в дебютната му битка в UFC. Тогава американецът с руски корени едва не загуби от Коди Брандидж.

Американецът с руски корени призна, че се е изненадал от бързото му израстване в най-голямата промоция за смесени бойни изкуства.

  • Изненадахте ли се, че попаднахте в ко-главната битка на турнира, като се има предвид, че това е втората Ви среща в UFC?

,,Да, беше някак лудост. Бях повече от изненадан от този факт. Въпреки това е много готино. Не мога да не се радвам на този напредък“, сподели Максимов.