Начало Senshi Живко Стоименов: Обещах на майка ми, че няма да се завърна без победа и ето ме тук! (ВИДЕО)

Живко Стоименов: Обещах на майка ми, че няма да се завърна без победа и ето ме тук! (ВИДЕО)

Живко Стоименов: Обещах на майка ми, че няма да се завърна без победа и ето ме тук! (ВИДЕО)
0

Живко Стоименов спази обещанието си към нас за нокаут срещу Драме Шериф на SENSHI 20, а след срещата направи едно любопитно признание, че е обещал и на майка си, че няма да се прибере у дома без шампионския пояс на организацията.

Планирах да го сваля на земята и да упражня контрол там. Вкара ми един доста тежък шут от обратен гард в крака. Обещах на майка ми на тръгване от София, че няма да се върна без победа. Мамо, ето тук съм! Искам да благодаря на всички мои приятели, които дойдоха от София, за да ме подкрепят. Имаме цяла агитка горе. На моите треньори – Росен Димитров и Кристиян Попов. И на всички спаринг-партньори, които се включиха в подготовката“, каза Живко за Boec.

Живко Стоименов нанесе първата загуба с нокаут в кариерата на Драме Шериф

Срещата му с бенинеца приключи в рамките на първия рунд, но първоначалният подход на българина бе далеч по-тактически от това, което се случи в решителните секунди. Той търсеше тейкдауните, за да упражни контрол на партер, но Шериф демонстрира добра подготовка, за да защити всичките му подобни опити. Стоименов обаче имаше разработен резервен вариант и го приложи в действие, за да видим в крайна сметка резултата, който изправи зала „Конгресна“ на крака.

Живко Стоименов обяви намерението си да се завърне отново на сцената на SENSHI, но сега на дневен ред му предстои дебют в боевете с голи ръце, където в края на март ще се изправи срещу Юнус Батан в столичната „Арена София“.