Начало ММА Живко Стоименов преди мача за титлата: Още по-гладен съм за победи

Живко Стоименов преди мача за титлата: Още по-гладен съм за победи

Живко Стоименов преди мача за титлата: Още по-гладен съм за победи
0

Българин ще атакува временната титла в най-голямата и престижна германска ММА верига – German MMA Championship (GMC) в категория до 77 кг. Boec.BG потърси Живко Стоименов, след като бе обявена битката му с  Мохамед Грабински, която ще се проведе на 26-ти септември.


Бързо ли се стигне до уговорката за този мач?

-До уговорката се стигна трудно, тъй като да получиш мач директно за титла в голяма организация не е лесно. Грабински е шампион на по-долната категория на GMC (70 кг.), но от дълго време насам забелязвам, че качва категориите – 74,5 и 77 кг, и сега иска да атакува пояс във втора категория в кариерата си (77 кг.). В момента шампион на 77 кг е Керим Енгизек, който явно няма да защитава колана скоро. Затова ние отправихме запитване за мач за временната титла срещу Грабински и победителя след това да играе с Енгизек. Това беше доста силен ход на мениджъра ми, а организаторът на GMC одобри идеята. Така се стигна до този мач.

Как ще се подготвяш и каква ти е програмата?

-Всяка седмица имам определен тип тренировки, които трябва да направя. Вече през самата седмица ги разпределям в зависимост от това, какво съм правил предишния ден. Общо взето, всяка седмица протича по план – тренировките в последния месец са основно спаринги, наблягаме на издръжливостта, условни спаринги, според играта на опонента, също така и техника.

Какво знаеш за съперника?

-Мохамед Грабински тренира в „Pride Gym Duselldorf“. Това е голяма зала в Дюселдорф, Германия, а бойците там са с много комплексна игра – играят навсякъде. Играл е в The Ultimate Fighter през 2015 година на елиминации. Има както добра стойка, така и игра на земя с хубав „Ground And Pound“. Това не ме притеснява по никакъв начин, тъй като и аз тренирам с много силни бойци като Владислав Кънчев, Георги Валентинов, Руси Минев и други. Треньорите ми са Ангел Караиванов, Атанас Суванджиев и Антон Петров – все добре познати имена и доказани професионалисти.

Доста време без срещи заради пандемията, това притеснява ли те?

-Не ме притеснява, тъй като не съм спирал да тренирам, дори съм още по-гладен за победи от преди.

Обичаш да приключваш бързо срещите си, да очакваме ли нов нокаут?

-Победа с нокаут е винаги добре дошла. Но знаете, че агресивната игра води до своите рискове. В случая опонентът е много опитен и стратегията няма да я издавам, за да не прочете случайно статията (смее се).