Начало ММА Жозе Алдо доминира над Муньос и постави личен рекорд

Жозе Алдо доминира над Муньос и постави личен рекорд

Жозе Алдо доминира над Муньос и постави личен рекорд
0

Бившият шампион на UFC в категория „перо“ – Жозе Алдо, напомни за най-добрите си години в клетката, побеждавайки убедително Педро Муньос в главното подгряващо събитие на UFC 265. 34-годишният бразилец взе победата чрез единодушно съдийско решение (30-27х3), подобрявайки си актива си в категория „петел“ на 2 победи и 2 загуби.

Двамата бразилци направиха изключитлено интересен и оспорван двубой, в който размените и тежките попадения преобладаваха от началото до края. „Белязания“ демонстрира чудесно чувство за контраатака и не веднъж и два пъти наказа съперника си с тежки леви прави в лицето.

Алдо показа познатата му бързина в Октагона, гаринрана със сериозна доза лов кикове. Муньос прекара повечето време от битката в центъра на клетката, но това по никакъв начин не притесняваше Алдо, който нямаше проблем да играе от заден крак и да търси всяка удобна възможност за контра.

Втория рунд започна с размени на удари в тялото и ритници в краката, като нито еидн от двамата не искаше да дава преимуществото. Жозе Алдо сменяше чудесно етажите и на няколко пъти върна Муньос назад с добри крошета в тялото на сънародника си. 34-годишният Муньос започна да разчита на единични и по-тежки удари, но Алдо лесно разчиташе намеренията му и се защитаваше отлично.

Финалната част предложи още от същото. Муньос бе видимо по-измореният от двамата и от това пострада цялостното му представяне. Алдо бе по-свежият боец и продължаваше да раздава по-тежките комбинации, което в крайна сметка му подпечата заслужента победа.

След края на двубоя статистика отчете, че Алдо е пласирал 60% от по-тежките си удари, което е рекорд за бразилеца, който спечели своята 30-та победа в професионалния ММА.