Начало Други 140 състезатели от 8 държави на турнир по кендо у нас

140 състезатели от 8 държави на турнир по кендо у нас

140 състезатели от 8 държави на турнир по кендо у нас
0

Балканска купа по кендо ще се проведе днес и утре в тренировъчната зала на столичната зала „Арена Армеец“. Организатор е Българска федерация Кендо, а в 10-ото издание на надпреварата участие ще вземат бойци от Сърбия, Румъния, Гърция, Турция, Хърватия, Черна гора, Северна Македония и домакина България. Страната ни приема този спортен форум за втори път в историята му, като първото издание на това престижно състезание е било в град Шумен през 2007 година.

Официалното откриване е днес от 10:00 часа, като в него участие ще вземе посланикът на Япония в България Негово Превъзходителство Масато Ватанабе. Надпреварата е включена в календара на честванията за тройния юбилей в японо-българските двустранни отношения, който се отбелязва през 2019 г. Тази година  се отбелязват три важни годишнини в историята на двустранните отношения между Япония и България, а именно – 110 години от началото на официалните двустранни контакти, 80 години от установяването на дипломатически отношения между двете страни и 60 години от възстановяването им.

Заявка за участие са подали близо 140 състезатели от осем държави. Те ще се състезават в осем категории, като освен възрастовото разпределение – юноши, мъже, жени, над 40 г., така има надпревара индивидуално и отборно.

Схема на турнира: ТУК

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.