Начало Други София приема Балканската купа по кендо

София приема Балканската купа по кендо

София приема Балканската купа по кендо
0

София ще приеме 10-ото издание на Балканската купа по кендо. Надпреварата ще се проведе на 6-ти и 7-ми април 2019 г. в тренировъчната зала „Арена Армеец”. Първото издание на това престижно състезание бе през далечната 2007 г. в град Шумен, когато участие взеха близо 40 участници от 4 държави.

Тази година България отново е домакин, като приема близо 140 състезатели от осем държави в осем категории. Този засилен интерес към това японско бойно изкуство засвидетелства безспорното развитие на кендо на Балканите.

Балканската купа по Кендо в София е включена и в календара на честванията за тройния юбилей в японо-българските двустранни отношения, който се отбелязва именно тази година. По този повод на церемонията по откриването приветствено слово към участниците ще изнесе посланикът на Япония в България Негово Превъзходителство Масато Ватанабе.

От Българска федерация Кендо посочват, че това събитие със своето съдържание, а именно стремежа на състезателите да демонстрират усвоените добродетели, които прокламира кендо, ще допринесе допълнително за насърчаване на обмена, взаимното разбирателство и заздравяване на приятелските контакти между Япония и България.

За повече информация може да посетите уеб страницата на Българска федерация по кендо на адрес: https://www.kendo.bg или сайта на събитието https://www.10bkc.bg/.