Начало Други Наградиха Българската федерация по кендо на церемонията „Златен пояс“ (СНИМКИ)

Наградиха Българската федерация по кендо на церемонията „Златен пояс“ (СНИМКИ)

Наградиха Българската федерация по кендо на церемонията „Златен пояс“ (СНИМКИ)
0

Българската федерация по кендо бе наградена за приноса си към развиването и популяризирането на бойните изкуства и запазването на техните традиции в България. Почетната награда бе връчена на президента на федерацията по Кендо Александър Арабаджийски.

Наградата – специална скулптура и почетна грамота, беше връчена от Димитър Ангелов по време на първите годишни награди „Златен пояс“. Стилната церемония, която се проведе в „Sofia Event Center“ бе организирана от Националната асоциация на бойните спортове в България, в която участват общо 12-сет федерации.

Уникалното събитие бе открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а в препълнената зала присъстваха много легенди, звезди, треньори, спортисти и деятели на бойните спортове у нас. Специални гости, освен министър Кралев, бяха още боксовата фамилия – братята Кубрат и Тервел Пулеви, двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян и селекционерът на женският национален отбор по борба Петър Касабов.

По време на почти 3-часовата церемония всяка една от федерациите представи своя спорт със специална демонстрация.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".