Начало Бокс Ломаченко: Искам да запиша името си в историята

Ломаченко: Искам да запиша името си в историята

Ломаченко: Искам да запиша името си в историята
0

Василий Ломаченко разкри пред ESPN, че плановете му за професионалната му кариера са много по-големи от трупането на титли. Олимпийският шампион по бокс иска да запише името си  историята на бокса и да бъде запомнен за дълги времена.

„Искам да обединя титлите в категорията. Това беше първата ми цел, когато преминах при професионалистите. Надявам се това да е правилната категория за мен и да докажа, че баща ми е най-добрият треньор и истински боксов гений. За това правя всичко, това е моят път. Искам да запиша името си в историята на бокса. „, коментира Лома.

Украинецът ще се изправи срещу световния шампион на WBA при 61-килограмовите Хосе Педраза на 8-ми декември в Ню Йорк в Медисън Скуеър Гардън. Ето как Василий коментира предстоящото предизвикателство на ринга:

„Баща ми гледа Педраза, когато спечели титлата си, и ми разясни върху какво трябва да наблегна, за да победя. Той е геймърът, а аз играта. Променили сме стратегията за двубоя, но ще запазим промяната в тайна. Ще видите на ринга.“, добави двукратният олимпийски шампион.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".