Начало Бокс Реферът на Уайлдър-Фюри: Направих най-доброто за бокса

Реферът на Уайлдър-Фюри: Направих най-доброто за бокса

Реферът на Уайлдър-Фюри: Направих най-доброто за бокса
0

Реферът на боксовия сблъсък в тежка категория между Тайсън Фюри и Деонтей Уайлдър, Джак Рейс, защити твърдението си, че е реагирал правилно в последния дванайсти рунд на двубоя, когато остави „Краля на циганите“ да продължи след като се сгромоляса на пода под ударите на „Бронзовия бомбардировач“. В дните след двубоя в медиите по света и социалните мрежи се изписаха доста коментари относно намесата на Рейс, повечето от които негативни. Ето какво сподели професионалният боксов рефер:

„Ако Фюри беше понесъл много щети по време на двубоя и не можеше да се отбранява, щях да прекратя мача. Битката беше толкова равностойна и ставаше въпрос за световната титла по бокс при професионалистите. Винаги са ме учили, че шампионите не се предават лесно и затова дадох шанс на Фюри да продължи. Не съм бавил времето, както повечето глупаци казват, просто исках да направя това, което е най-добре за бокса. В момента има много шум около боксьорите и всички искат да видят реванш. Това е най-добре за бокса“, коментира Джак Рейс.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".