Начало Киокушин Варна приема над 1000 бойци за европейското и световното по киокушин

Варна приема над 1000 бойци за европейското и световното по киокушин

Варна приема над 1000 бойци за европейското и световното по киокушин
0

Елитът на световния киокушин пристигна в България за две изключително мащабни и важни събития – 2-ото Европейско първенство за жени, мъже и ветерани и 6-ото Открито Световно първенство за юноши и девойки. И двата шампионата ще се проведат паралелно в Двореца на културата и спорта в град Варна от 7-ми до 9-ти декември. Организатор е Kyokushin World Union (KWU), а официален домаин – Българската карате киокушин федерация (БККФ).

Над 1000 състезатели, треньори и съдии от цял свят вече са в България за двата шампионата. На 6-ти от рано сутринта започва кантарът за състезателите. Най-голяма очаквано е руската група – общо  118 състезатели – 19 при мъжете и жените и 97 при подрастващите. На второ място е Казахстан с 83 представители, като всичките са при юношите и девойките. Само с един по-малко са домакините от България – 82, като 13 са при възрастните и 69 са при малките. Ние обаче сме на второ място по най-много представители на Европейското след руснаците. Четвъртата позиция заема Украйна със 75 – 12 при мъжете и жените и 63 при подрастващите, а топ 5 допълва Беларус с 56 – също 12 при възрастните и 44 при по-малките представители.

Най-голямата онлайн медия за бойни спортове в България – Boec.BG, ще излъчва на живо предстоящите две важни събития в света на киокушина – 2-ото Европейско първенство за жени, мъже и ветерани и 6-ото Открито Световно първенство за юноши и девойки.

 

тагове: