Начало Други Българският флаг се развя на Игрите
0

Българският флаг се развя на Игрите

Българският флаг се развя на Игрите
0

32-ите Летни олимпийски игри в Токио започнаха. След една година пауза, Официалното откриване на най-големия спортен форум най-накрая се проведе, а българският трибагреник бе развят гордо по време на церемонията на Олимпийския стадион в японската столица.

Легендата на спортната стрелба – двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, заедно с таланта в плуването Йосиф Миладинов поведоха скромната ни, но красива делегация по време на дефилето на нациите.

За съжаление то се проведе без присъствието на публика на стадиона, единствено пред представители на отделните делегации, наброяващи 950 души. Разбира се, благодарение на телевизионното излъчване милиарди бяха направени съпричастни на случващото се.

Откриването на Игрите най-накрая се състоя Снимки: Любомир Асенов, Lap.BG

Началото на церемонията започна с 694 салюта за първите зари. След това домакините заложиха на ефектни изпълнения как спортистите успяха да съхранят себе си и здравето си по време на пандемията, тренирайки у дома, без своите треньори. Организаторите на Игрите почетоха и паметтта на загиналите от COVID-19 по време на пандемията чрез специално изпълнение „Тишината на гората”, последвано от минута мълчание в памет на жертвите.

Вижте програмата за българските бойци, които ще вземат участие на Олимпийските игри в Токио.