Начало Други Аоияма допусна поражение в Нагоя (ВИДЕО)

Аоияма допусна поражение в Нагоя (ВИДЕО)

Аоияма допусна поражение в Нагоя (ВИДЕО)
0

Даниел Иванов – Аоияма допусна четвърто поражение на Големия юлски турнир „Нагоя Башо“, с което наруши баланса си в надпреварата на 3 победи и 4 загуби.

Българският сумист, който е с ранг „меагашира-8“ падна от „меагашира-6“ Кирибаяма с хватката „уватенаге“. Това беше пета победа от седем срещи за монголският сумист.

Великият шампион – „йокодзуна“ Хакухо, който пропусна поради контузия доста от големите турнири в последната година и половина, продължава великолепното си представяне при завръшането си на дохиото.

В схватка от седмия кръг, той надделя над „меагашира-3“ Тобизару с хватката „уватенаге“ и вече е със 7 победи от 7 срещи. С толкова е и победителят в последните два турнира – „озеки“ Терунофуджи.

На върха в подреждането, без нито една загуба, са именно двамата монголци – Хакухо и Терунофуджи.

В утрешния осми кръг Даниел Иванов – Аоияма ще спори с друг силен монголец – „меагашира-5“ Хошорю, който е с 5 успеха и 2 поражения в надпреварата.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".