Начало Други Аоияма надделя над млада надежда на Монголия (ВИДЕО)

Аоияма надделя над млада надежда на Монголия (ВИДЕО)

Аоияма надделя над млада надежда на Монголия (ВИДЕО)
0

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма записа пета победа на последния за годината голям турнир – „Кюшу Башо“, който се провежда не в град Фукуока, а в японската столица Токио, заради пандемията от коронавирус.

В схватка от 13-ия кръг „маегашира-8“ Аоияма надделя над младата надежда на Монголия –  „меагашира-13“ Хошорю,чрез хватката „хатакикоми“. 21-годишният сумист е смятан за следващото голямо име на монголското сумо в Япония.

В най-интересният сблъсък за деня двамата досегашни лидери – „озеки“ Такакеишо и „маегашира-17“ Шиманоуми се изправиха един срещу друг. До победата стигна Такакеишо, с което остана еднолично начело в класирането с 12 успеха и само 1 поражение.

В надпреварата не участват двамата велики шампиони – „йокозуна“ Хакухо и „йокозуна“ Какурю.

В следващия кръг, който ще се проведе утре, Даниел Иванов-Аоияма ще се изправи срещу друг монголец – „меагашира-13“ Ичиножо, който има шест успеха и седем поражения до момента в турнира.

Японското правителство разреши турнирът да се играе пред публика, макар и с известни ограничения. Допускат се 2500 души, което е приблизително 25% от капацитета на залата в Токио.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.