Начало Други Аоияма навлезе в положителна серия в Нагоя (ВИДЕО)

Аоияма навлезе в положителна серия в Нагоя (ВИДЕО)

Аоияма навлезе в положителна серия в Нагоя (ВИДЕО)
0

Даниел Иванов – Аоияма записа втора поредна победа на Големия юлски турнир „Нагоя Башо“, с което повиши баланса си в надпреварата на 6 победи и 8 загуби.

Българският сумист, който е с ранг „меагашира-8“ надделя над „меагашира-1“ Дайеишо с хватката „хатакикоми“. Това беше 10 загуба от 14  от срещи за японеца в надпреварата.

Великият шампион – „йокодзуна“ Хакухо, който пропусна поради контузия доста от големите турнири в последната година и половина, продължава великолепното си представяне при завръшането си на дохиото.

В схватка от този – предпоследен 14-и кръг, той надделя над „озеки“ Шодай с хватката „абисетаоши“ и вече е със 14 победи от 14 срещи. С толкова е и победителят в последните два турнира – „озеки“ Терунофуджи.

На върха в подреждането, без нито една загуба, са именно двамата монголци – Хакухо и Терунофуджи.

В утрешния последен 15-и кръг Хакухо и Терунофуджи ще се изправят един срещу друг в битка за купата на императора.

При успех за Терунофуджи, това ще бъде неговa 5-а титла. Ако Хакухо спечели, то той ще продължи да пише историята на този спорт. Именно настоящият единствен сумист с ранг „йокодзуна“ е лидер във вечната статистика по спечелени трофеи в този спорт – 44.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".