Начало Други Аоияма с нова загуба в Токио (ВИДЕО)

Аоияма с нова загуба в Токио (ВИДЕО)

Аоияма с нова загуба в Токио (ВИДЕО)
0

Българският сумист ще приключи с отрицателен баланс надпреварата

Даниел Иванов-Аоияма записа 9-а загуба на Големия януарски турнир „Хацу Башо“, провеждащ се в токийския дворец „Кокугикан“. Нашенецът, който е с ранг „меагашира 8“ падна от „меагашира 15“ Икиой с хватката „ошидаши“. Това бе шести пореден неуспех за родния сумист като той има баланс от 4 победи и 9 поражения.

На върха, само с по 1 загуба и 12 победи са „меагашира 17“ Токушорю и „меагашира 4“ Шодай. Двамата ще се изправят в пряка битка за лидерската позиция в утрешния ден.

В следващия предпоследен 14-и кръг „меагашира 8“ Аоияма ще спори с „меагашира 17“ Кирибаяма, който е с баланс от 9 успеха и 4 поражения в надпреварата.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".