Начало Други Аоияма с първи успех в Токио (ВИДЕО)

Аоияма с първи успех в Токио (ВИДЕО)

Аоияма с първи успех в Токио (ВИДЕО)
0

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма постигна първа победа на големия летен турнир „Нагоя Башо“, който за първи път се провежда в японската столица Токио, а не в град Нагоя.

В схватка от 2-ия кръг „маегашира-4“ Аоияма победи „маегашира-5“ Аби чрез хватката „цукидаши“ и вече има баланс от един успех и едно поражение.

„Йокодзуна“ Хакухо записа втора победа, надделявайки този път над „маегашира-1“ Ютакаяма. Другият  „голям шампион“ – „йокодзуна“ Какурю не излезе на дохьото, заради травма, с което инкасира втора поредна загуба в надпреварата.

Начело в класирането освен Хакухо са още 14 сумисти.

В следващия кръг Даниел Иванов-Аоияма ще има за съперник „маегашира-5“ Хокутофуджи, който също както българина е с актив от успех и поражение до момента в състезанието.

Припомняме, че състезанията по сумо в Япония бяха подновени след 4-месечна пауза заради пандемията от коронавирус. Японското правителство разреши турнирът да се играе пред публика, макар и с известни ограничения. Допускат се 2500 души, което е приблизително 25% от капацитета на залата в Токио.