Начало Други Аоияма допусна втора загуба в Токио (ВИДЕО)

Аоияма допусна втора загуба в Токио (ВИДЕО)

Аоияма допусна втора загуба в Токио (ВИДЕО)
0

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма допусна втора загуба на големия летен турнир „Нагоя Башо“, който за първи път се провежда в японската столица Токио, а не в град Нагоя.

В схватка от 3-ия кръг „маегашира-4“ Аоияма падна от „маегашира-5“ Хокутофуджи чрез хватката „ошидаши“ и вече има баланс от един успех и две поражения.

„Йокодзуна“ Хакухо записа трета победа, надделявайки този път над „маегашира-1“ Ендо. Другият „голям шампион“ – „йокодзуна“ Какурю не излезе на дохьото, заради травма.

Начело в класирането освен Хакухо са още 8 сумисти.

В следващия кръг Даниел Иванов-Аоияма ще има за съперник „маегашира-6“ Енхо, който също както българина е с актив от успех и две поражения до момента в състезанието. Енхо е един от най-ниските сумисти в японското сумо. Той е висок само 168 см. докато Аоияма е 192 см.

Припомняме, че състезанията по сумо в Япония бяха подновени след 4-месечна пауза заради пандемията от коронавирус. Японското правителство разреши турнирът да се играе пред публика, макар и с известни ограничения. Допускат се 2500 души, което е приблизително 25% от капацитета на залата в Токио.