Начало Други Аоияма с втори успех в Осака (ВИДЕО)

Аоияма с втори успех в Осака (ВИДЕО)

Аоияма с втори успех в Осака (ВИДЕО)
0

Българинът остава непобеден в надпреварата

Даниел Иванов-Аоияма записа 2-а поредна победа на Големия мартенски турнир „Хару Башо“, провеждащ се в Осака. Състезанието се провежда пред празни трибуни, поради епидемията от коронавирус, застигнала и „страната на изгряващото слънце“ . Нашенецът, който е с ранг „меагашира 13“ спечели срещу „меагашира 12“ Икиой с хватката „хатакикоми“. Това бе втори успех от две срещи за родния сумист като той, заедно с още 10 сумисти са на върха в класирането.

Шампионът от предходния голям турнир – „меагашира“ Токушорю записа втора поредна загуба. Той падна от „секиваке“ Асанояма. „Йокозуна“ Какурю също допусна загуба от „комусуби“ Хокутофуджи. Тя е негова първа в надпреварата. Другият „велик шампион“ – Хакухо записа втори успех, надделявайки над „меагашира 1“ Дайеишо.

В следващия трети кръг, „меагашира 13“ Аоияма ще спори с „меагашира 13“ Котошогику.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".