Начало Други Аоияма стартира срещу Ендо във Фукуока

Аоияма стартира срещу Ендо във Фукуока

Аоияма стартира срещу Ендо във Фукуока
0

Даниел Иванов – „Аоияма“, който вече е с ранг „меагашира 8“ ще се бори срещу „меагашира 7“ Ендо на старта на големия ноемврийски турнир „Кюшу башо“. Надпреварата стартира в утрешния ден и ще се състои в град Фукуока.

Интересното е, че за втори пореден път няма да има сумист с най-висок ранг след надпреварата, провела се през септември.

И двамата сумисти с ранг „йокозуна“ – Хакухо и Какурю са с контузии. Рекордьорът по титли в цялата история на този спорт (44) – Хакухо претърпя операция на коляното през август и все още не може да се възстанови, а Какурю е с две травми – на кръста и на дясното рамо.

В надпреварата ще участват последните 2 шампиони – Шодай, който вече е с втория по сила ранг – „озеки“ и „комусуби“ Терунофуджи.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".