Начало Други Аоияма вече е с положителен баланс (ВИДЕО)

Аоияма вече е с положителен баланс (ВИДЕО)

Аоияма вече е с положителен баланс (ВИДЕО)
0

Даниел Иванов – Аоияма записа шеста победа на Големия септемврийски турнир „Аки Башо“, който се провежда в японската столица Токио.

В схватка от единадесетия кръг нашенецът, който е с ранг „меагашира 9“, надделя над „меагашира 15“ Чийоноо с хватката „ошидаши“. Елховчанинът вече има 6 успеха и 5 поражения и за първи път в надпреварата излезе с положителен баланс.

Новият „йокодзуна“ – Терунофуджи записа десети успех в надпреварата. Монголският сумист победи „комусуби“ Такаясу с хватката „йорикири“.

Хакухо, който е рекордьор по спечелени купи на императора в цялата история на този спорт, пропуска надпреварата поради контузия.

Едноличен лидер в турнира е „йокодзуна“ Терунофуджи с 10 успеха и 1 поражение. Той е следван от „меагашира10 “ Мьогирю, който има 9 победи и 2 загуби. На трето място са „озеки“ Шодай, „меагашира 6“ Оношо, „секиваке“ Митакеуми, „меагашира 8“ Окиноуми, „меагашира17 “ Чийонокуни и „меагашира11“ Ендо. Всички те са с по 8 победи и 3 загуби.

В следващия 12-и кръг Даниел Иванов – Аоияма ще има за противник „меагашира 14“ Ютакаяма, който е със същия баланс като българския сумист.