Начало Бокс Арате ще отсява в Пловдив боксьори за Световното в Белград
0

Арате ще отсява в Пловдив боксьори за Световното в Белград

Арате ще отсява в Пловдив боксьори за Световното в Белград
0

Старши треньорът на националния ни тим по бокс Жоел Арате ще използва Държавното първенство за мъже в Пловдив, за да отсее част от имената, на които ще разчита за Световния шампионат. Специалистът ще присъства по време на турнира в залата на „Ботев“, за да проследи от първия ред нивото на състезателите, които може да попаднат в представителния ни тим. Първенството на планетата ще се проведе от 26 октомври в Белград.

Боксьори от 38 клуба ще вземат участие на Държавното лично отборно първенство, което стартира днес в 15:00 часа. То ще се проведе на база новите теглови категории, които бяха въведени от международната федерация. Най-много боксьори са записани в категория до 71 килограма – 16, а с един по-малко ще бъдат те при 63.5-килограмовите.

Държавното първенство ще завърши на 25 септември, събота, като финалите ще стартират от 10:00 часа. Двубоите може да се наблюдават по телевизия b1b и на Youtube канала на БФ Бокс. Поради противоепидемичните мерки външни лица няма да се допускат в залата.